Virkeliggjør din boligdrøm

Karoline og Gro konkretiserer ditt byggeprosjekt

I startfasen består gjerne et boligprosjekt av tusen ideer og uklare ønsker. Karoline og Gro konkretiserer din boligdrøm til fysiske tegninger og reelle 3D-modeller.

 

Ulike utgangspunkt

Karoline Flatin Lien (25) og Gro Sund (52) danner kjernekompetansen for Flaget sine tjenester innen teknisk tegning. Prosjektene spenner fra tegning av garasjer til visualisering av store leilighetskomplekser. Også utgangspunktet til kundene kan være svært ulikt.

- Det er veldig forskjellig. Noen har veldig klare ønsker, andre kan komme med helt blanke ark. Begge er interessante utgangspunkt, men de uten noe form for krav blir selvfølgelig desto mer utfordrende. Vår jobb blir uansett å samle trådene, forteller Karoline. 

 

Kunden sin hverdag i fokus

Uavhengig av grunnlag prøver de å grave frem behovene til kunden – hva de egentlig verdsetter og prioriterer.

- Vi synes det er viktig å prate med kunden om «utenom-bygg-ting». Rett og slett bli kjent med hvordan de lever og hva som er viktig. For eksempel hva som skal for at boligen fungerer optimalt i hverdagen. Når vi klarer å fange opp disse behovene skapes løsningene deretter, påpeker Gro.

- Mange arkitekter har sin «signatur» på boligene de leverer. Vi prøver å tilpasse hvert prosjekt til den enkelte, slik at egentlig ingen prosjekter blir helt like.

 

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

Samspill og korte veier

Gro og Karoline har noe ulik fartstid i Flaget. Gro har jobbet fulltid i selskapet de siste 9 årene. Før dette var sigdølingen innleid gjennom eget foretak i ca. 3 år. Karoline begynte sin karriere i Flaget via en deltidsstilling som student, før hun ble fast ansatt som BIM-tekniker i 2015.

- Vi mener kombinasjonen våre av kunnskaper og erfaringer er helt topp. Det er veldig enkelt for meg å forhøre meg med Gro når det er noe jeg lurer på, forteller Karoline.

- Samtidig har Karoline har tilført kunnskap om digitale verktøy og oppdatert meg på nye programvarer, føyer Gro til.

I tillegg til samspillet dem i mellom påpeker de fordelene av en kort vei til andre kollegaer med ulik fagkunnskap.

- Ingeniørene på huset er også veldig imøtekommende. De tar seg alltid god tid til å diskutere problemstillinger og hjelper oss med å muliggjøre våre designforslag.

- Dermed kan vi raskere komme frem til reelle løsninger innenfor de kostnadsrammene som er satt. Eventuelt vurdere kostnad opp mot ønsket løsning sammen med kunden.

 

Ulike kundeløp

Flaget er kjent som en totalleverandør og kan bistå i hele byggeprosessen, men dette er ikke nødvendigvis et krav.

- Vi kan være med kunden fra søknadsprosess til nøkkel i hånden. Og dermed sørge for en rød tråd gjennom hele prosjektet. Likevel tar vi også på oss rollen som leverandør av deler av prosessen, sier Karoline, før hun avslutter:

- Noen trenger hjelp til byggesøknader, andre til betongarbeid og så videre. Det samme gjelder våre tjenester innen teknisk tegning. Vi kan for eksempel påta oss enkeltoppdrag som 3D-visualisering i Solibri, perspektivtegninger og oppmåling av eksisterende bebyggelse.

Les er om Flaget sine tjenester innen teknisk tegning