Ny duo innen konstruksjon

En ny duo skal forme Flaget sin satsning på konstruksjonstjenester.

En ny duo skal forme Flaget sin satsning på konstruksjonstjenester. Teoretisk styrke krydret med praktisk forståelse skal danne grunnlaget for bunnsolide leveranser.

 

Teori + praksis = suksess

Kristian Thorrud og Odd Ivar Johansen utgjør duoen som skal sikre enda mer helhetlige leveranser fra Flaget. Daglig leder Torger Terum er sikker på 33-åringene kan bidra til å styrke Flaget sin posisjon som totalentreprenør.

- Deres kompetanse gir oss en helt ny dimensjon når det kommer til prosjektering. Nå kan vi i enda større grad være ”tett på” under hele prosjektløpet. Uansett om det gjelder bygging av en garasje eller et større næringsbygg.

Hovedpersonene mener at samarbeid og komplementære ferdigheter gir dem et fortrinn.

- Vi utfyller hverandre på en veldig god måte, sier Odd Ivar. Begge har en sterk faglig bakgrunn. Kristian har en teoretisk tyngde fra sivilingeniørstudiet, mens jeg innehar en hel del praktisk innsikt fra min tid som tømrer og fra teknisk fagskole, før ingeniørutdannelsen.

- Summen av dette gjør oss til en svært dynamisk og effektiv duo, konstaterer Kristian. 

 

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

Tverrfaglighet gir forutsigbarhet

Deres respektive erfaringer er ikke det eneste som skal bidra til å heve nivået på leveransene. De understreker fordelen med å være en del av et større miljø.

- Her sitter vi på samme plan som tegnere, kalkulatører og prosjektledere. Det gir mye større forutsigbarhet for kunden. Fra tidlig fase kan vi sikre en felles forståelse og dermed avverge feil, sier Kristian.

- Et kjent problem er at ingeniøren kommer for sent inn i prosjekter. Dette fører ofte til at uheldige og kostbare løsninger blir avdekket for sent, som igjen kan bety forsinkelser og overskridelser av budsjetter, sier Odd Ivar.

- Vi kan tidlig komme med innspill til arkitekt om tekniske løsninger, materialbruk og dimensjoner. I tillegg kan vi kvalitetssikre hele veien. Dette gir større trygghet hos oppdragsgiverne.

 

Fremtidens konstruksjonstjenester

Det var mer enn god kaffekvalitet som overbeviste de to om at Flaget var et riktig karrierevalg.

- Det er mye spennende på gang i Flaget. Jeg synes det er inspirerende å være en del av et miljø med høye ambisjoner, både for personlig utvikling og selskapet som helhet, sier Kristian.

- Her vet vi at vi kan være med å forme en ny tjenestekategori for Flaget. En slik mulighet for påvirkning er ganske unik.

Samtidig påpeker de viktigheten av en arbeidsgiver som ønsker å henge med på teknologiens inntog i byggebransjen.

- Både vi og bedriften har meget positive holdninger til ny teknologi og tilhørende hjelpemidler. Dette fagfeltet, som alle andre, vil i høy grad bli påvirket av teknologiske nyvinninger i årene fremover. Vi er klare for å ta i mot denne teknologien med åpne armer. Det er det ikke alle i bransjen som kommer til å gjøre like raskt, sier Odd Ivar.

Les mer om Flaget sine tjenester innen konstruksjon