Ny daglig leder i Flaget: – Vi har klare vekstambisjoner

Espen Dahl-Mortensen er ansatt som ny daglig leder i Flaget AS. Han tar over styringen etter Torger Terum, som går over til å jobbe med prosjektutvikling i selskapet. Espen begynte i jobben 2. januar og har allerede verktøykassa full av planer for eikerbedriften.

Espen Dahl-Mortsensen kommer opprinnelig fra Bingen, men har bodd i Sandnessjøen siden 2010. Her jobbet han det siste halvannet året som byggeleder i Nordland fylkeskommune. Før det var han lenge i Hæhre, og nå har altså bingsingen gjort eikværing av seg – både i bosted og jobb.

– Kona og jeg hadde snakket om å flytte nedover en stund, og plutselig dukket det opp et hus på Vendelborg i Hokksund som så veldig fint ut. Vi kjøpte huset usett og har bodd der siden oktober i fjor. Vi trives veldig godt, forteller Espen.

Espen Dahl-Mortsensen - Ny daglig leder i Flaget

Headhuntet til jobben

Espen hadde ikke vært lenge i Eikerbygdene før en gammel kjenning, tidligere daglig leder i Flaget – Torger Terum, tok kontakt.

– Torger og jeg ble kjent da vi delte hybel på videregående. Nå fortalte han at de var ute etter en ny daglig leder i Flaget, da han selv skulle gå over til prosjektledelse, og han lurte på om jeg var interessert i jobben, forteller Espen. Etter å ha tatt en prat med avtroppende daglig leder og gründeren selv – Sigurd Flaget, ble avgjørelsen tatt. Espen takket ja til jobben.

Omstilling fra anlegg til bygg

Den nye og gamle daglige lederen går sammen som not og fjær på kontoret i Hokksund. Her sitter de vegg-i-vegg, og de kommer til å jobbe tett sammen i tiden fremover.

– Jeg er veldig glad for at Torger sitter på nabokontoret, så er det lett å høre med ham om det er noe jeg lurer på. Jeg skal jobbe med den daglige driften, HMS og kvalitetsutvikling, men vil også involvere meg i tilbudsregning. Selvfølgelig vil jeg gjerne også ut på prosjektene og se hva folk jobber med, men jammen fylles kalenderen fort opp, smiler Espen.

Bakgrunnen hans er hovedsakelig fra anleggsbransjen og Espen tror mye er overførbart til byggebransjen, selv om det selvsagt også blir en del nytt.

– Jeg er utdannet innen 3D-modellering og BIM og har mye erfaring med grunnarbeid, konstruksjoner og prosjektering på større anlegg. En av de største forskjellene blir nok størrelsen på prosjektene, da jeg tidligere har jobbet med store veiprosjekter i milliardklassen, forteller Espen.

Ambisjoner om vekst

Flaget AS består i dag av 55 personer og tilbyr tømrerarbeid som rehabilitering, oppsetting av eneboliger og større enheter, blåseisolering, betongarbeid og kranarbeid. Rådgiverdelen med blant annet teknisk tegning og 3D-visualisering er nå skilt ut i et eget firma. Den nye daglige lederen er klar på at vekst er den eneste veien å gå videre.

– Vi er nødt til å fortsette og vokse slik at vi ikke havner i mellomsjiktet mellom for liten og for stor. Vekst er også ambisjonen til våre eiere, samtidig som vi skal ivareta HMS og kvalitet, sier han.

Plusshus er mer aktuelt enn noen gang

Eiendomsutvikling er en viktig del av hverdagen i Flaget. Én av pilarene som Espen ser spesielt frem til å jobbe mer med er Plusshus.

– Plusshus er klimanøytrale hus som produserer mer enn de bruker, og som Flaget var veldig tidlig ute med på Ormåsen. Nå er denne typen hus mer aktuelle enn noen gang, og jeg tenker vi må jobbe enda hardere med å få i gang denne typen prosjekter, også andre steder enn på Ormåsen. Klima og miljø kommer til å være et viktig fokus for meg, sier Espen.

Flaget har i dag mange prosjekter rundt omkring, men holder hovedsakelig på i Eiker, Kongsberg, Modum, Sigdal og Krødsherad. I tillegg har de noen prosjekter innover mot Oslo samt et omfattende fritidsboligprosjekt i hjertet av Hemsedal – Vister.

– Vi regner også på mange nye prosjekter om dagen, og vil prøve å skaffe oss mer erfaring innen samspillentrepriser, hvor man samarbeider med andre aktører. Dette gjelder spesielt innen betong, forteller Espen.

Vil sette konkrete mål

Slagordet «Varig kvalitet» vil alltid ligge i bunn for Flagets leveranser. Men Espen ønsker også å definere enda klarere linjer som vil bli bærende bjelker for bedriften i tiden fremover.

– Vi skal alltid levere en kvalitet kunden blir fornøyd med og oppfylle forpliktelsene det innebærer. I tillegg vil vi sette mer konkrete mål, både på prosjektnivå og effektmål for hva vi vil oppnå og hvor vi ønsker å være i framtida. Målene må være forankra hos hele gjengen, så dette er noe vi skal jobbe med alle sammen, avslutter Espen Dahl-Mortensen.

FAKTA OM FLAGET:

  • Flaget AS er resultatet av en omprofilering av flere bedrifter i 2015, deriblant Tømrer Sigurd Flaget AS. I så måte strekker selskapets historie seg tilbake til 1995.
  • 55 ansatte og ambisjoner om videre vekst.
  • Tjenestene som tilbys er tømrerarbeid, blåseisolering, betongarbeid og kranarbeid.
  • Rådgivertjenestene teknisk tegning, 3D-visualisering, byggesøknad og konstruksjon tilbys nå gjennom et eget firma – Raad AS.