Bygget drømmehuset på Ormåsen – bli med og se

 

Espen Ugreninov Skaalien og familien flyttet nylig inn i sitt nybygde, herskapelige hus på Ormåsen. Han beskriver Flaget som en trygg og god samarbeidspartner i byggeprosessen. Vi ble med Espen på en liten tour i huset før flyttelasset hadde kommet og vi er, om vi får si det selv, svært stolte av resultatet.

Da de to voksne og de to barna i familien Ugreninov Skaalien skulle flytte på seg, falt valget til slutt på Ormåsen – «stedet i det grønne» midt mellom Hokksund og Vestfossen. Familien bodde tidligere på Harakollen, og valgte å leie en bolig på Ormåsen allerede i 2021. Dette ga barna muligheten til å føle seg hjemme i barnehagen og bli kjent i nærmiljøet, før de flyttet inn i det nye huset våren 2023.

I 2020 begynte de å lete etter en leverandør som kunne oppfylle deres husdrømmer. De kom først i kontakt med Flaget angående tomt på Ormåsen, og det viste seg at de traff blink både på tomt og leverandør.

– Det var full klaff og de skapte tillit på første møte. Vi vurderte ikke andre etter det, sier Espen Ugreninov Skaalien.

Boligen de nå har flyttet inn i, er en tradisjonell enebolig med et herskapelig og klassisk uttrykk. Huset har to etasjer og rommer totalt fire soverom og to bad.

Har skapt gode løsninger

Da de skulle bygge huset, var det viktigste for dem å få et romslig kjøkken og en stor stue. På denne måten kunne de skape en fin oppholdssone for både store og små, og legge til rette for samtaler og nærhet. Samtidig har de en dobbel skyvedør som skiller rommene når nødvendig, og gjør det enkelt å tilpasse etter behov.

– Jeg føler at vi har utnyttet hver kvadratmeter i huset best mulig. Det var også viktig med plass til gjesterom og store barnerom med tilknyttet walk-in-closet, slik at vi kunne ha plass til oppbevaring utenfor rommene deres. Alt det har vi fått til, sier Espen, og smiler da han legger til:

– Vi er også veldig fornøyd med å ha en klessjakt fra 2. etasje og ned på vaskerommet. Det forenkler hverdagen litt.

Espen mener de har funnet de aller beste løsningene, og forteller at de ikke møtte på noen utfordringer underveis. Huset er opprinnelig fra Skalahus sin huskatalog, men i samarbeid med Flagets tegnere har det blitt gjort noen tilpasninger underveis.

– Det har vært et godt samarbeid begge veier, og jeg opplever at Flaget var løsningsorienterte når vi kom med innspill til endringer. De svarte løpende på spørsmål vi hadde, sier han.

Investerte i en energibrønn

En av de viktige investeringene de gjorde i huset, var å installere en energibrønn, også kjent som en bergvarmepumpe. Denne sørger for behagelig vannbåren varme, og er hovedvarmekilden i huset. I tillegg har de en luft-til-luft-varmepumpe og en vedovn.

Opprinnelig planla familien å inkludere en utleiedel i et separat tilbygg som var knyttet til hovedhuset via boder, men de bestemte seg for å droppe utleiedelen. Likevel beholdt de bod-delen, noe som gjorde det mulig å flytte det tekniske rommet og et bad til tilbygget. Dette frigjorde ekstra areal i hoveddelen av huset.

De har tatt svært bevisste valg for å unngå store ekstrakostnader.

– Vi får en liten tilleggsregning på huset, men vi visste da valgene ble tatt at det kom til å komme i tillegg. Selve tilbudet Flaget ga oss var godt gjennomtenkt, og har ikke gitt oss noen overraskelser underveis, sier Espen.

I april 2023 kunne de flytte inn, etter en byggeprosess på omtrent åtte måneder.

– Vi har endelig fått bygget drømmehuset og har ikke tenkt å flytte på oss med det første, avslutter Espen Ugreninov Skaalien med et smil.